Op adem komen in de zorg

1024 576 Leef Emmeloord
  • 0

Het is hard werken in de zorg. De corona crisis zorgt er mede voor dat alle hens aan dek moeten. Voortdurend word er van je gevraagd de veranderingen en versoepelingen opnieuw door te voeren, aan te passen en bij te stellen. Het vraagt veel van je om voldoende energie te houden en goed voor jezelf te zorgen.

Als je een lange periode alles hebt gegeven is het belangrijk om op adem te komen. Stilstaan bij wat er allemaal is geweest, stilstaan bij wat je hebt gedaan, stilstaan bij waar je nu staat, stil staan bij alles wat het je heeft gekost, stilstaan bij hoe je het met elkaar hebt gedaan en stilstaan bij wat je hebt geleerd. Het is belangrijk om daar aandacht voor te hebben. Die aandacht is belangrijk om, als team, vitaal te blijven en met hernieuwde energie aan het werk te gaan. Om niet met een diepe zucht weer verder te gaan waar je gebleven was en op termijn vast te gaan lopen. 

Als teamcoach word ik vaak ingezet om systemen, patronen en dynamieken die niet effectief zijn op te sporen en bij stil te staan. Ik heb gezien en gemerkt hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan periodes zoals deze. Dat is nodig om de energie weer te kunnen laten stromen en ruimte te maken voor nieuwe fases. Wanneer je dat niet doet neem je de leerervaringen uit zo’n periode niet mee, begin je al moe aan het vervolg en loop je de kans om vast te lopen.

Speciaal voor teams die het pittig en zwaar hebben gehad bied ik een dagdeelsessie ‘op adem komen in de zorg’ aan. In deze sessie sta je stil bij de afgelopen periode. Je geeft aandacht aan hoe het voor jullie was, wat het jullie heeft gekost én wat het jullie heeft opgeleverd. En hoe je verder gaat. Dit doe je veel vanuit stilte oefeningen. Het is dus niet zozeer een pratend geheel, maar veel meer een ervaring, een beleving. Uiteraard deel je de ervaringen na de oefeningen met elkaar. Juist het letterlijk stilstaan en het zien van elkaar geeft de ruimte om op adem te komen. Zo kun je ook afsluiten wat er is geweest en met energie het vervolg ingaan.

Praktische informatie en kosten:
Een speciaal lage prijs, omdat de zorg het al zo pittig heeft: 1 dagdeel (ochtend of middag) voor € 380,00 exclusief 21 %BTW, accommodatie kosten, catering kosten evt. reiskosten & reistijd van de coach. Deze sessie kan binnen en buiten gegeven worden bijvoorbeeld op de groepslocatie van Leef Emmeloord. Op de locatie van Leef Emmeloord is aansluitend een lunch of diner te boeken die ook in de buitenlucht genuttigd kan worden. Boeken kan in overleg ook op een andere plek.